Yavru Köpek Bakımı ve Beslenmesi

yavru-kopek-bakimi-ve-beslenmesiYavru köpek sahiplenmek istiyorsanız bulunduğu yere tam olarak alışmadan sütten kesildikten sonra almanız gerekir. Yani yavru köpeğiniz 6 haftayı doldurduktan sonra. 6 haftalık olmuş yavru köpek sütten kesildikten sonra kuru mamaya başlayabilir. Ayrıca ona artık isim verirseniz ve ismi ile sürekli çağırırsanız köpeğinizde ona verdiğiniz isme alışacak ve artık ismini duyduğunda tepki verecektir. Yavru köpeğinize bakarken bazı malzemelere ihtiyacınız olacaktır.

Yavru köpek bakımı için lazım olacak malzemeler şunlardır:

  1. Su ve mama kabı: yavru köpeğiniz kullanırken devrilmeyecek ağırlıkta ve temizlemesi kolay bir kap seçimi yapmalısınız.
  2. Banyo ve tarama araçları: Köpeğinizin derisinin ve tüylerinin sağlıklı olması için taranması ve fırçalanması oldukça önemlidir. Sene içerisinde iki kez köpeğiniz tüy değişimi yaşayacaktır. Bu tüy değişiminde taranması ve fırçalanması gerekir. Kısa tüylü köpeklerinizi eldiven fırça, uzun tüylü köpeklerinizi de tel fırça ile tarayabilirsiniz.
  3. Tasma: Köpeğinizi gezdirmeniz köpeğiniz için çok önemlidir. Köpeğinizin ebatlarına uygun bir tasma semini yaparak köpeğinizi gezdirebilirsiniz.
  4. Diş bakımı ve köpeğinizin diş dökmesi: Köpeğinizin ilk doğduğunda çıkan süt dişleri 4-6 aylık olduğunda dökülmektedir. Süt dişleri dökülen yavru köpeğiniz yeni dişlerini çıkarmaya başlar ve bu süreçte yavru köpeğinizin diş etleri oldukça kaşınacaktır. Diş etleri kaşınan köpeğiniz bulduğu malzemeleri kemirmek isteyecektir. Dişi kaşınan köpeğiniz için yapılan uygun bazı diş oyuncakları vardır. Bunları ısırarak diş kaşıntılarını giderebilirler. Kendi dişleri çıkan köpeğinizin dişlerini düzenli aralıklar ile fırçalamalısınız. Köpekler için özel diş fırçası ve macunları bulunmaktadır. Bu ürünleri kullanabilirsiniz.
  5. Beslenme: Yavru köpeğinize mama verirken günlük alması gereken bütün besinleri karşılayacak bir mama seçimi yapmalısınız. Her yavru köpeğin alması gereken mama miktarı köpeğin cinsine ve kilosuna göre farklılık gösterecektir. En doğru miktar veteriner hekiminizin önerdiği miktar olacaktır.
  6. Köpeğinizin aşısı: Yavru köpeğiniz için aşılar çok önemlidir. Bir aşı programı düzenlenmelidir. Yavru köpeğinizin ilk aşısı 45 günlük olduğunda yapılır. Daha sonra üç ayda bir olmak üzere iç parazit, yılda bir kez kuduz aşısı ve boğmaca karma aşıları yapılmalıdır.
  7. Köpeğinizin sosyalleşmesi: Yavru köpeğinizin sosyalleşmeyi seven bir canlı olduğunu unutmayınız. 2-4 aylık dönem yavru köpeğinizin sosyalleşmesi için en uygun dönemdir. Bu dönemde karşılaşabileceği bütün canlı ve cansız varlıklar ile köpeğinizi tanıştırmaya çalışmalısınız.
1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (1 Oy Verildi, Ortalama: 5,00 out of 5)
Randevu Talebi